The Process

Click here to read this page in English.

“The Process” is de meest complete begeleiding die ik aanbied. Je kan jezelf inbeelden dat we beslissen om een tijdje naast elkaar te wandelen vooraleer we terugkeren naar ons eigen pad.

Het traject van hoe we samenwerken bestaat uit een initieel intake gesprek gevolgd door tien sessies in een periode van 1 tot drie maanden. De invulling en het verloop van de sessies wordt aangepast aan jouw noden en de veranderingen en realisaties die plaatsvinden tijdens onze periode samen.

Stap 1 Intake gesprek “je landschap leren kennen”

Tijdens ons intake gesprek leer ik het landschap van wie je bent beter kennen en leer jij de details van mijn werk kennen. We spreken over uitdagingen, dingen waaraan je wil werken en de doelen die je jezelf wil stellen.

De prijs van een intake gesprek is €30 voor 30-45 minuten en kan plaatsvinden via ofwel Skype, ergens in een plekje in Antwerpen of in mijn praktijk in Merksem (Griffinstraat 11).

Wil je gewoon even snel 5 minuten bellen of Skypen? Dat is gratis! Vul gewoon even het formulier in hieronder en ik neem contact me je op.

Stap 2 Het openen van het lichaam voor meer beweging via “Vegetative (Zenuwstelsel) Training (VGT)”

De sessies via de VGT methode fungeren als een screening en leermomenten waarin je ervaart waar je meer beweging en relaxatie kan toelaten in je ademhaling en lichaam.

Via simpele tests en kleine bewegingen in een liggende positie zal ik je via deze ademtherapie begeleiden, op je eigen tempo, om dieper in verbinding te komen met de zelfhelende krachten van je lichaam. Via beweging en ademhalingsoefeningen zal je leren begrijpen en appreciëren hoe het lichaam zichzelf probeert te bevrijden van spanningen en wil terugkeren naar een diepere sensatie van balans en welzijn.

Een klant van me beschrijft VGT als “leren toelaten”. Je kan er mee hier meer over lezen maar het beste is uiteindelijk het zelf ervaren in je eigen lichaam.

We spenderen minimum drie van de eerste sessies aan deze methode vooraleer we naar de volgende stap gaan met focus op beweging van je lichaam.

Stap 3 Beweging, stilte en creatieve exploratie

In de volgende stap zullen we focussen op beweging. Deze sessies zullen voornamelijk buiten plaatsvinden, wanneer mogelijk, en samen zullen we onderzoeken wat het potentieel is van het beweging van ons lichaam als een frequente meeting met onszelf en anderen. Ik zal je begeleiden in het ontwikkelen van een duurzame persoonlijke fysieke practice met voldoende materiaal dat je zal toelaten te blijven oefenen op jezelf.

Wat je kan verwachten:

  • Je zal oefenen op basis energie-gevende bewegingen die al je gewrichten van je lichaam openen

  • Je zal de kracht van expansieve houdingen en coördinaties ontdekken op je sensatie van welzijn

  • Je zal onderzoeken het eindeloos observeerbare exploreren, intern en extern in stilte of “Zero” practice

  • Je zal een variatie aan spelsituaties -en opdrachten voorgesteld krijgen met abstracte tools

Kortweg, zal je ervaren hoe beweging impact heeft op je fysiek en psychologisch welzijn en je curiositeit en enthousiasme voor je leven.

Stap 4 Reheat events of group sessions (optioneel)

Als een vierde stap ben je altijd welkom om de principes waaraan we samen werkten te komen testen op de frequent “Reheat” weekends of dagen die ik organiseer in kleine groepjes.

Inschrijven

In totaal plannen we tien sessies. Na de initiële drie VGT sessies zullen we samen verder bekijken hoe jouw process zich ontplooit. Sommige van mijn klanten kiezen ervoor om iets langer bij deze methode te blijven anderen willen vooral bewegen. Het is jouw process en daarom ook individueel.

De prijs van “The Process” inclusief intake gesprek is €720.

De VGT sessies zullen plaatsvinden in mijn praktijk in Merksem (Griffinstraat 11, Merksem; Elite Athletes Training Facility). De verdere bewegingssessies plannen we in een rustig parkje ofwel in Antwerpen (Domein Hertoghe) of Merksem.

Als je interesse hebt om “The Process” te starten, vul dan het formulieren hieronder in en dan neem ik snel contact me je op.

Naam *
Naam